Jurnal de Sarcina

Alimente interzise femeilor însărcinate

august 7, 2020

Dacă ești însărcinată și cauți informații care să-ți explice ce și cum să mănânci, acest articol este exact ce ai nevoie. Vei găsi aici o listă cu alimente interzise femeilor însărcinate.

Sarcina este cea mai frumoasă perioadă din viața unei femei. Este acel moment în care află cât de special este pentru că poate da viață unei alte ființe.
Această perioadă este una în care femeia suferă anumite schimbări, atât din punct de vedere fizic, cât și psihic. Însă cel mai important lucru de care trebuie să fie conștientă și să aibă grijă este sănătatea bebelușului. Pentru asta trebuie să știi ce alimente să eviți.

Pește cu un conținut mare de mercur

Dacă ai auzit că trebuie să eviți peștele, ai auzit greșit. Poți mânca pește, însă trebuie să ai mare grijă ce tip de pește alegi. Există câteva specii care sunt foarte bogate în mercur. Acesta poate afecta sarcina într-un fel sau altul.
Ai grijă să nu mănânci rechin, macrou, ton sau pește spadă. În rest, poți să te bucuri de orice fel de pește, dar trebuie să ai grijă ca acesta să fie gătit bine.

Ouă crude

Poți consuma ouă câte vrei, însă ai grijă ca acestea să fie foarte bine gătite. Dacă vei consuma ouă crude, riști să te infectezi cu salmonela. Dacă ai consumat acest aliment și prezinți simptome precum dureri acute în zona uterului, greață, temperature, trebuie să mergi de urgență la doctor.
Evită preparate precum maioneza, înghețata făcută în casă, ouăle poșate sau anumite deserturi. Acestea conțin ou crud pe care nu trebuie să-l consumi.

Preparate din organe

Deși organele sunt foarte sănătoase și recomandate spre consum, în sarcină nu sunt pot fi consumate. Organele au un conținut mare de vitamina A, care înt cantități mari poate deveni toxică.
Evită consumul mare de pateu de ficat, drob sau alte preparate ce conțin organe.

Cafeaua

În sarcină nu se interzice consumul de cafea, însă trebuie să te rezumi la o singură cană pe zi. Asta doar în cazul în care tu consumai și înainte cafea. Organismul tău este obșnuit să primească doza de cafeină, dar acum trebuie să ai grijă și de bebeluș.
Cafeaua consumată în cantități mari poate dăuna dezvoltării bebelușului.

Fructe și legume nespălate

E perfect dacă ai poftă de legume și fructe, dar înainte de a le consuma ai grijă să le speli bine. Dacă vei consuma astfel de produse nespălate, riști să dezvolți toxoplasmoza și să te confrunți cu simptome pe care nimeni nu și le dorește.
Această problemă afectează în aceeași măsură și mama, cât și fătul. Înainte să consumi orice, asigură-te că sunt curate.

Alcoolul

Deși sunt medici care spun că un pahar cu vin roșu nu ar dăuna de niciun fel, mai bine te ferești și astfel ești sigură că eviți orice posibilă problemă.
Dacă totuși ai poftă de o gură de bere sau vin, poți gusta. Rezumă-te doar la gustat. Vei avea suficient timp pentru a sărbători, după sarcină.

Mâncare procesată

Mâncarea procesată precum mezelurile, nu ar trebuie să se afle pe masa ta. Dacă ești însărcinată evită astfel de produse. Din cauza acestora poți dezvolta tot felul de boli care îți vor crea disconfort, atât ție cât și bebelușului.
Dacă îți dorești o sarcină fără probleme, ia în calcul orice risc. Ascultă-ți medicul și consumă doar ce ți s-a recomandat. Dacă totuși poftele își fac de cap, poți gusta din ceea ce îți face cu ochiul, însă nu exagera.

Foto: Unsplash

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply