Jurnal de Sarcina

Când dispar grețurile din timpul sarcinii?

mai 22, 2019
greturi sarcina

Dacă ai ști de câte ori am căutat pe google Remedii grețuri sarcină, Când dispar grețurile din timpul sarcinii sau Grețuri sarcină seara și dacă ai ști de câte ori citeam același lucru… Poate, poate găseam ceva nou și rezolvam problema.

Te înțeleg și știu cum e! Grețurile din timpul sarcinii au o intensitate maximă în săptămânile 5-7, apoi încep să se rărească și să scadă în intensitate. Asta, desigur, dacă nu vorbim despre o sarcină toxică.

Vor dispărea complet după cele 14 săptămâni, însă până atunci există câteva lucruri care te pot ajuta pentru a ameliora starea de greață. Eu m-am temut foarte tare de ideea de a sta în spital cu perfuzii, așa că am făcut tot posibilul să găsesc ceva de mâncare care să-mi facă bine.

Ce poți să mănânci când ai grețuri în sarcină?

1. Carbohidrați
Senzația aceea de reflux gastric, greață și arsură o vei liniști cu carbohidrați. Cartofii fierți cu puțină sare (natur) fac minuni. Eu îmi luam câțiva seara lângă pat, iar înainte să mă dau jos din pat, mâncam 2-3 cuburi de cartofi, mai așteptam 10-15 minute până să mă dau jos din pat și eram aptă de muncă.
E singura variantă de a scăpa de grețurile matinale. Câți cartofi să mănânci, totuși? Ei bine, la mine a funcționat și cu sandvișuri din pâine integrală prăjită, cașcaval și șuncă de curcan, pâine prăjită sărată, orez sau paste integrale simple cu sare. Nu te speria de sare și de kilogramele în plus, însă astea sunt alimentele care absorb acidul gastric în exces din stomac, care favorizează apariția vărsăturilor. N-ar trebui să țină foarte mult povestea cu grețurile matinale, iar apoi poți reveni la salate, supe și mâncăruri nutritive, dar sărace în calorii. În plus, sarea va reține apa în corp, ceea ce s-ar putea să fie benefic când nu vei mai putea bea nici măcar apă.
2. Bomboane mentolate fără zahăr
Este foarte important să-ți asculți corpul. 2-3 zile am reușit să scap de grețuri cu ajutorul bomboanelor. Alege unele fără zahăr, totuși, altfel riști să-ți distrugi și dinții, careo ricum vor fi afectați de sarcină.
3. Apă minerală rece
Trebuie să recunosc că 3 săptămâni nu m-am putut atinge de apa plată, deși au fost vreo 2 zile când nici apa minerală nu era pe placul meu. Atunci când ai grețuri, surprinzător, o să ți se pară că și apa plată are miros. Încearcă apă minerală simplă sau cu lămâie și ghimbir.
4. Zeamă de ciorbă
La un moment dat, mi-a făcut tata o ciorbă de fasole acrită cu corcodușe și cu cimbru proaspăt pe care o puteam mânca direct de la frigider. Era dumnezeiască, mai ales că nu mai puteam bea nici apă. Trebuie să te hidratezi într-un fel, nu? Poți mânca orice fel de ciorbă, numai să fie acră și să o poți consuma rece.

De asemenea, este important să renunți la produsele parfumate din casă. Poți înlocui săpunul și gelul de duș cu produse hipoalergenice (fără miros), aruncă deodorantul de toaletă (cel puțin o perioadă) și evită să mai ștergi pe jos cu mopul. Roagă-ți soțul, mama, vecina, menajera sau pe cine ai să te ajute cu asta, apoi lasă geamurile larg deschise pentru a scăpa de parfum.

Una peste alta, grețurile sunt un semn că bebe se dezvoltă normal, așa că poate te consolează puțin gândul ăsta. Dacă nu, încearcă să dormi cât poți de mult, aerisește camera unde stai și evită tot ce crezi că îți face rău.

La tine ce a funcționat împotriva grețurilor?

Foto: Pixabay

Cu drag,
Doamna Kovacs

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply