Jurnal de Sarcina

Cât costă analizele și nașterea într-o clinică privată din București?

iulie 16, 2019
nastere privat

N-am povestit până acum, însă în urmă cu aproape 11 ani, am avut câteva experiențe atât de neplăcute în spitalele din București, încât mi-am jurat atunci că voi face orice, dar să nu le mai calc pragul vreodată.
Pe scurt, că nu despre asta este vorba acum, aveam trompele uterine inflamate, o afecțiune pe care dacă nu o tratam la timp, acum cu siguranță nu mai aveam un bebe.


La spitalul Sf. Pantelimon mi-au spus că am peritonită. Voiau să mă bage în operație imediat, lucru pe care nu l-am acceptat, așa că m-au pus să semnez pe cont propriu că refuz „tratamentul”.

Mai târziu, am ajuns la spitalul de urgență Floreasca cu aceleași dureri acute în partea dreaptă jos. Mi-au spus să iau anticoncepționale pentru a potoli durerile. N-am avut încredere să iau hormoni degeaba, așa că a trecut timpul și iar am ajuns la spital.

De data asta, venise tata din Tecuci cu o trimitere la Fundeni la nu știu ce profesor. Acolo mi s-a spus că am dismenoree (adică dureri la menstruație), însă eu insistam că am avut aceleași dureri și în altă perioadă a lunii. Apoi am fost lovită cu un „Așa ești tu! Obișnuiește-te cu durerile astea!„.

În cele din urmă, m-am dus într-o clinică privată, la cel mai tânăr doctor dintre toți, care după numai 5 minute mi-a spus că bănuiește ce am.  S-au confirmat lucrurile cu analizele pe care mi le-a făcut și iată că sunt bine mersi, sănătoasă și neoperată de apendicită/peritonită și cu un copil în burtă.
Acesta este motivul pentru care voi naște în privat, la același medic tânăr căruia, într-un fel sau altul, ar trebui să-i fiu recunoscătoare pentru bebele de acum.

Așadar, dacă ai de gând să-ți faci analizele și să naști într-o clinică privată din București, iată la ce costuri ar trebui să te aștepți în primul trimestru de sarcină:

1. Ai de făcut 2 ecografii în primul trimestru (eu am făcut 3 pentru că aveam o contracție pe care trebuie să o urmăresc din scurt). Primele două au costat 350 lei fiecare + 150 lei consultația. Rezultă 1000 de lei. În săptămâna a 12-a trebuie să faci morfologia care costă încă 390 lei.
2. La capitolul analize de sânge trebuie să faci Grup sanguin, Factor RH (și tu și soțul), Hemoleucograma completă, urocultura, complexul Torch și dublu test.
Torch-ul a costat 455 lei, 544 lei analizele de sânge și 290 lei dublu test. Eu am optat pentru dublu test Kryptor, însă înțeleg că există și o variantă la 2700 lei (Harmony) în care îți spune și sexul copilului. Medicul meu a spus că nu are rost.

Pe lângă acestea, mai adaugă și costul medicamentelor din primul trimestru (utrogestan și vitamine), adică încă 100-150 lei.

Rezultă un total de 2829 lei.

Una peste alta, pe măsură ce trece timpul, revin cu completări la acest articol atât despre restul articolelor, cât și despre naștere. Înțeleg că femeile care au domiciliul în București beneficiază de o reducere de 2000 lei de la primărie. Eu locuiesc în Ilfov, însă dacă ești din București, interesează-te. Poți folosi banii respectivi și în clinicile private.

Foto: unsplash

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply