Jurnal de Sarcina

Ce am folosit împotriva vergeturilor în timpul sarcinii?

martie 13, 2020

Mi-a fost frică de vergeturi, recunosc. Și am avut toate motivele. Am luat în greutate în jur de 35 de kilograme (de la 50 am ajuns la fantastica greutate de 85 de kilograme).

Apoi am născut și în 6 săptămâni am slăbit fără să fac nimic deosebit 25 de kilograme. E nefiresc și periculos să slăbești atât de mult într-un timp atât de scurt. Dar, deh! Nopți nedormite, plimbări cu fata în brațe, așează-te, ridică-te, plimbă, iar așează-te, iar ridică-te. Am slăbit fără să vreau și trebuie să recunosc că mi-a fost frică să nu mă pricopsesc cu niște vergeturi de toată frumusețea, acum pe ultima sută de metri.

Trăiască uleiul de cocos! N-am nicio vergetură!

Începând cu luna a 4-a (când am scăpat de grețuri) am început să folosesc ulei de cocos extra virgin 100% raw de la VivaCoco. Zi de zi pe toate zonele cu risc (abdomen, coapse, sâni, picioare). Dacă ai trecut deja printr-o naștere, înseamnă că știi ce se întâmplă cu burtica. Dacă ești la prima sarcină, ei bine, pielea are de suferit. Mult. Așa că e important să folosești un produs extrem de hidratant pentru că te vei confrunta cu un exces de piele. E și firesc, având în vedere că acolo a crescut un bebe mare și frumos.

De ce ulei de cocos și nu cremă sau alt produs?

Probabil că știi deja, însă în timpul sarcinii este bine să eviți mișcările circulare sau masajul pe burtică. Acestea pot provoca așa-zisele contracții, așa că uleiul de cocos este binevenit. Păstrat la temperatura camerei se aplică mai ușor decât oricare alt produs.

Ce poți face cu petele închise la culoare de pe abdomen?

Linea nigra (dunga aceea inestetică) dispare după ce naști. Nu imediat, însă dispare. Adevărul e că în cazul meu pielea s-a închis foarte mult și nu de puține ori m-am întrebat ce voi face dacă va rămâne așa. Ei bine, se estompează cu fiecare zi care trece. Însă există câteva lucruri pe care le poți face după ce te simți mai bine. Scrub și hidratare. Poți amesteca ulei de cocos cu o lingură de cafea măcinată și să aplici prin mișcări circulare pe zonele cu probleme. Am făcut asta de 3 ori până acum și abdomenul începe să arate din ce în ce mai bine. După scrub aplic întotdeauna un strat subțire de ulei de cocos pentru hidratare.

Un borcan de ulei de cocos de 500 ml costă 56 de lei și îl poți comanda de aici. Dacă îl folosești strict pentru tratamentele de frumusețe, ieși mai ieftin decât dacă ai investi în cine știe ce produse care promit marea cu sarea și nu fac nimic. Așa că te asigur că e o investiție bună și că e musai să-l folosești chiar și atunci când nu treci prin sarcină și naștere pentru că avem nevoie de o piele sănătoasă și hidratată tot timpul!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply