Parenting

Ce i-aș spune copilului meu despre homosexuali

octombrie 15, 2019

BuHuHu! Ferească Sfântu’ Petru să vadă copilul tău doi homosexuali sau două lesbience, nu? Și cât de scârbos! Și nepotrivit! Și câte și mai câte! Suntem un popor de creștini. Religioși, adică. Nu creștini. Iar noi am învățat că trebuie să fim o familie, iar familia înseamnă neapărat un bărbat și o femeie. Și femeia trebuie să țină capul plecat, să nu-și supere niciodată bărbatul și să-i gătească în fiecare zi, să-i spele, să-i calce. Din astea. De familie, zic.

Cred că Dumnezeu (indiferent din care religie face parte) a lăsat pe pământul ăsta ceva ce n-ar trebui să risipim: IUBIREA. Să-ți iubești aproapele, parcă zicea Biblia la ortodocși. Ei, cum vine asta să-ți iubești aproapele, dar pe homosexuali, nu? Ei nu sunt tot „aproapele”? Dacă ar fi copilul tău? Dacă ar fi sora ta? I-ai renega? Te-ai uita cu dispreț la ei?

Ce i-aș spune copilului meu despre homosexuali?

Femeie cu femeie, bărbat cu bărbat. Bărbat cu femeie. Nu contează. Dacă se iubesc, se respectă, se ascultă și se sprijină unul pe celălalt înseamnă că sunt cei mai norocoși oameni de pe pământ. Pentru că atâta timp cât există, iubirea e frumoasă în toate formele ei. Și nimeni, dar nimeni nu are dreptul să-ți spună cum să fii fericit și ce trebuie să te facă mai fericit.
I-aș spune copilului meu că bunicii și străbunicii lui au luptat pentru libertatea pe care o avem azi. Au făcut sacrificii pentru ca noi să avem ușile deschise. Pentru ca noi să fim mai bine decât au fost ei.
I-aș spune copilului meu că important e să avem sufletul frumos. Să nu-l lăsăm să se ofilească cu ranchiună, dispreț, judecată sau ură. I-aș mai spune copilului meu că tot ce dăm azi se va întoarce mâine. În aceeași formă.
Dar cel mai important lucru este acela că m-aș asigura că înțelege că poate alege orice atâta vreme cât este fericit. Nu-mi doresc altceva pentru copilul meu. Să fie fericit și pentru mine e suficient!

Și mai cred că fiecare dintre noi ar trebui să înțeleagă că avem dreptul să fim fericiți din lucruri diferite. Poate că eu sunt fericită uitându-mă la un film și ronțăind floricele, poate tu ești fericită când ieși afară din casă și socializezi. Poate că eu sunt fericită între 4 pereți, iar tu nu poți altfel decât înconjurată de prieteni. Sunt lucruri diferite, e drept, dar cine spune că dacă nu e ca mine sau ca tine înseamnă că e greșit?

Așa că i-aș spune copilului meu despre homosexuali că sunt liberi să facă ce vor, iar noi nu avem dreptul să judecăm pe nimeni. Nu noi suntem aceia care punem capul pe pernă în locul lor. Nu noi suntem aceia care trebuie să suportăm atâtea minți înguste și deja probabil că existența lor nu este una ușoară.

Este mai ușor să întorci privirea când nu-ți place ceva decât să te intoxici cu răutate și judecată. Asta i-aș spune copilului meu.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply