Parenting

Ce muzică trebuie să asculte bebelușii?

iulie 21, 2020

Cred că multe mămici își pun întrebarea asta. Eu aș spune că bebe ascultă ce îi place.

Am trecut prin playlistul cu melodii pentru copii încă de când eram însărcinată. La 10 degețele râdeam frenetic, restul, pur și simplu îmi dădeau o stare de nervozitate pe care nu mi-o puteam explica.
Este singura melodie pentru copii pe care fiică-mea o suportă acum. Râde, dar cam atât.

În altă ordine de idei, muzica clasică mă liniștea, iar rock-ul mă ridica din pat și îmi dădea o energie de care îmi era dor când devenisem deja prea grea să mai fac mișcare.
Cred că atunci când ești însărcinată e bine să treci prin mai multe stiluri muzicale și să vezi ce-ți face bine. Dacă ție ți-e bine, cu siguranță îi va fi și bebelușului.
Ce-mi plăcea înainte de sarcină s-a dus pe apa sâmbetei. Aș putea spune că nici acum nu suport să le mai ascult. Mă obosesc pur și simplu.

Ce muzică asculți, Cosmino! Pe vremuri bubuia casa și acum asculți asta? Mi-a spus, Radu, când ne-a vizitat.

No, se mai schimbă lucrurile după ce apare bebe în viața noastră. Altă etapă. Și mi se pare fascinant că un pui de om te poate educa și schimbaatât de mult, într-un timp atât de scurt.

Bărbată-miu ascultă des rock. Eu ascult destul de des muzică clasică sau ceva care să mă liniștească, altfel nu pot scrie. Așa am descoperit Mozart Heroes. O combinație între clasic și rock. Fiică-mea se transformă când îi ascultă. Intră într-un fel de transă, dă din piciorușe pe ritm și începe să gângurească câte ceva atât cât poate la 6 luni.

Nu m-aș fi gândit că un bebeluș ar putea asculta muzica asta vreodată, dar iată că am greșit. Există studii care arată că bebelușilor le face bine Mozart, dar Metallica sau AC/DC?

Aș spune așa: lasă muzica să cânte în casă. Încearcă toate stilurile și fii atentă la bebelușul tău. Fie că e în burtică, fie că e lângă tine. Bebelușii trebuie să asculte ce le place. Dacă se bucură, bucură-te cu puiul tău de om! Îl vei încuraja să descopere mai mult.

Noi ne trezim dimineața cu asta. Ne dă multă energie bună, râdem, dansăm și începem ziua bine.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply