Jurnal de Sarcina

Cum a fost nașterea cu Dr. Silviu Iștoc la Medicover

februarie 24, 2020

Am promis că revin la momentul oportun cu detalii despre nașterea cu Dr. Silviu Iștoc la Medicover . Au trecut 5 săptămâni de când am născut și să o spun pe aia dreaptă, nu-mi mai amintesc nimic. De fapt, singurul lucru pe care mi-l amintesc este plânsetul minunei și gropița pe care și-a etalat-o mândră imediat după ce mi-a fost pusă la piept.

Da, fii-mea a încetat să plângă în momentul în care am început eu să plâng. Mai face asta din când în când. Ori ea, ori eu. Niciodată amândouă în același timp.

Am născut prin cezariană pe 16 ianuarie la 07:39

3700 kg, 51 de centimentri și nota 10. Și pentru fii-mea și pentru medicii care mi-au fost alături.
Anestezia mi-a făcut-o doamna doctor Anca Denisa Purcarin și trebuie să recunosc că a fost singurul lucru de care mi-a fost teamă. Nu m-a încântat deloc ideea de a fi înțepată în coloană și nici nu ajută foarte mult așa-zisele riscuri pe care le știam deja, însă doamna doctor mi-a explicat pas cu pas de la început până la final tot ce se întâmplă și am reușit să rămân calmă. Lucru important, de altfel. Efecte adverse nu am avut deloc. Fără dureri de cap, fără amețeli, fără vărsături. De aici trag concluzia că e important să ai un medic anestezist bun, dar și să-i urmezi indicațiile cu sfințenie.

Operația arată de parcă nici n-ar fi fost

Durerile au dispărut complet după primele 3 zile și dacă îmi amintesc bine, au fost mai puternice în prima zi, apoi s-au diminuat. Poate că ar trebui să menționez că odată cu sarcina asta am descoperit și un fibrom care ar putea să-mi facă ceva probleme în cazul în care doresc o a doua sarcină, dar despre asta voi vorbi după următoarea consultație. V-am spus! Mare lucru nu-mi mai amintesc. Știu doar că m-a întrebat medicul dacă îmi mai doresc copii, iar răspunsul meu a fost „Da!”.

Noi am optat pentru pachetul Platinum

Două pretenții am avut legat de naștere: să nasc cu medicul meu și să stea fii-mea cu noi imediat după naștere. Mi se pare important, atât pentru copil, cât și pentru proaspeții părinți. Și apoi mai am o teorie: nu naști de 1000 de ori, așa că din punctul meu de vedere, nașterea unui copil merită fiecare leu în parte.

În cele 3 zile cât am fost internată, am fost consultată de către domnul doctor în fiecare zi, dar și de medicul de gardă, cât despre asistente, acum nu pot să spun decât că am un mare respect pentru ele. Proaspetele mămici nu sunt deloc paciente ușor de suportat, iar eu recunosc că am abuzat de butonul acela prin care le chemam. Dacă fiică-mea dădea chiar și un pârț, apăsam butonul. Se murdărea de lapte, apăsam butonul. Plângea, apăsam butonul. Indiferent că era noapte sau zi. Iar ele intrau mereu calme în rezerva noastră și ne explicau ce se întâmplă. Și ca să fiu sinceră, mi-au lipsit în primele zile când am ajuns acasă cu fetița. Aș fi dat orice să mai am butonul acela.

În altă ordine de idei, la externare am primit câteva foi cu indicațiile de care aveam nevoie pentru îngrijirea copilului, dar și cu numărul de telefon al doamnei doctor Galina Vasilachi. Dacă l-am folosit? Încă de când mi-am dat seama că îmi lipsește butonul. N-aș fi făcut asta neapărat, însă fii-mea a avut ceva gaze care ne-au dat mari bătăi de cap.

Dacă aș face asta și a doua oară? Cu siguranță, da. Pe lângă faptul că e important să alegi medicul în care ai încredere absolută, contează să ai și sprijinul soțului. Cel puțin, în cazul meu, asta a făcut diferența.

Pentru tine cum a fost nașterea?

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply