Modă pentru mămici

Cum să te îmbraci dacă ai peste 70 de kilograme?

iulie 5, 2022

Am avut probleme cu greutatea. Mari. Atât de mari încât am ajuns să-mi creez haine singură ca să scap de problema „Eu cu ce mă îmbrac??”. Așa a luat naștere proiectul kaya.ro.
Să ai aproape 100 de kilograme și numai 160 cm înălțime nu e tocmai ideal. Las deoparte problemele de sănătate care apar, am tot vorbit despre ele, dar cum să te îmbraci când ești minionă și cu multe kilograme în plus?

Am povestit aici cum am slăbit. Am făcut și câteva ședințe de terapie ca să înțeleg de ce m-am îngrășat. Cred că toate alegerile noastre sunt influențate de felul cum ne simțim la nivel emoțional. Uneori, e atât de subtil totul, încât poți face ani de terapie până te prinzi care este cauza. E ca atunci când te îmbolnăvești. Degeaba tratezi simptomele dacă nu știi care este cauza și nu intervii acolo.
La mine a fost anxietatea de a nu pierde sarcina. Am rămas însărcinată după ce mi s-a spus că este imposibil. M-am transformat în mama cloșcă și nu m-a interesat nimic altceva decât să duc sarcina până la capăt și să am un copil sănătos, chiar dacă asta a însemnat să mă îngraș. Am început să slăbesc când am conștientizat că am permis să mă îngraș de frică. Am empatizat cu mine, m-am acceptat și m-am apucat de treabă. Reamintesc des lucrul ăsta pentru că știu că nu sunt singura. Dacă simți nevoia de îndrumare, te ajut oricând. Doar trimite-mi un mesaj pe Facebook și promit că îți răspund cât pot de repede.

Să revenim la haine că despre asta este vorba acum. Cu ce te îmbraci la o nuntă dacă ai peste 70 de kilograme?

1. Semicloșurile sunt superbe când ai kilograme în plus

Atenție! Semicloș, nu cloș!

Fustele sau rochiile cu un cloș bogat (cum e imaginea de mai jos) realizate din țesătură fixă și plină cum e taftaua nu au ce căuta pe o femeie cu forme pentru că măresc și mai mult silueta, or ăsta e un lucru pe care vrem să-l evităm. Mai jos ai un exemplu de ținută care mărește silueta mai mult decât e cazul, iar după dimensiunea sânilor nu poartă mai mult de mărimea 46.

În schimb, semicloșurile sunt fabuloase. Urmăresc linia corpului, ascund imperfecțiunile prin lejeritatea din croială și pun în evidență ce avem mai frumos pentru că, da, fiecare femeie, indiferent de vârsta și numărul de kilograme, are ceva frumos. Și un make-up artist îți va spune același lucru „Nu există femeie urâtă, ci doar un machiaj nepotrivit”! Așa e și cu hainele „Te îmbraci cu ce îți stă bine, nu cu ce dictează te miri ce designer care visează scaune în loc de rochii și bărbați pe tocuri în loc de costum cu pantofi”.

Cele două rochii de mai sus sunt ideale pentru femeile cu forme. De ce? Pentru că au o cusătură imediat sub sâni (punctul cel mai îngust al taliei), decolteul în V pune în evidență bustul, iar fusta în semicloș acoperă cu succes imperfecțiunile din zona taliei și șoldului urmărind linia corpului.

Găsești modele de rochii pe kaya.ro cu mărimi disponibile de la 34 până la 60 (mărimi românești). Cordoanele sunt obligatorii atunci când ai un bust generos pentru că ai nevoie de susținere.

2. Rochii cu pelerină

Sunt ideale atunci când porți mărime mare, însă trebuie să știi că nu sunt potrivite pentru femeile cu o înălțime mai mică de 165 cm. De ce? Pentru că fiind minionă și cu forme, pelerinele te pot face să pari și mai micuță decât ești și adaugă și mai mult volum, însă pe o femeie mai înaltă, se așează extraordinar. Modelele de mai jos sunt disponibile până la mărimea 10XL. În plus, au 4 pense în zona taliei pe care le poți desface dacă simți nevoia de mai multă lejeritate la burtică.

3. Rochii petrecute

Rochiile petrecute (tip halat) sunt fabuloase atât pentru femeile care poartă mărime mică, cât și pentru cele cu forme. Pur și simplu este o croială inteligentă potrivită pentru oricine. Sigur, o femeie minionă ar trebui să opteze pentru o rochie midi petrecută, însă femeile care au peste 165 cm înălțime se pot îmbrăca atât cu rochii midi, cât și cu rochii lungi petrecute.

4. Rochii tip kimono

Rochiile care au croială tip kimono sau kaftan sunt ideale atunci când greutatea ta suferă modificări într-un interval de timp relativ scurt. Au multă lejeritate din croială, modelul de mai jos, de exemplu are dimensiunle fizice de 145 cm bust, 145 cm șold și 145 șold. În momentul în care am realizat fotografiile, aveam Bust 91 Talie 66 Șold 90.

4. Compleuri elegante

Când ai kilograme în plus, îți recomand să îți îndrepți atenția către linii asimetrice, dar simple. Când am creat compleul India și Dolores, mi-am dorit să acopere burtica fără să apară efectul de femeie însărcinată, iar pantalonii trebuie să fie largi obligatoriu. Inclusiv coafura ar trebui să aibă volum, altfel capul va părea foarte mic în concordanță cu ținuta. Îți dau un exemplu mai jos unde poți vedea acest lucru:

Arată mai bine o coafură cu volum, corect? 🙂 În prima fotografie pare că am un cap mic și un corp mai mare, iar în a doua întreaga ținută este echilibrată. De aici îți sugerez întotdeauna să-i arăți hairstylistului tău cu ce te îmbraci la eveniment. Tot de la el am învățat și eu că o ținută cu asimetrii și volum necesită o coafură cu layere și volum.

În afară de acest aspect, vreau să îți mai arăt ceva. Când am fotografiat compleul India negru aveam Bust Talie Șold 101 89 105 și purtam mărimea 42, însă când am pozat compleul verde aveam Bust 91 Talie 66 Șold 90 și purtam mărimea 34. Să o spun pe aia dreaptă, îmi place mai mult cum îmi stătea când purtam mărimea XL. Nu de puține ori m-au sunat clientele să-mi spună că se așează mai bine pe ele decât pe mine, lucru de care sunt conștientă. Unele croieli chiar sunt mai potrivite pentru mărimile mari decât pentru cele mici.

Găsești toate produsele acestea și o mulțime de alte modele dacă intri pe KAYA.RO. Returul este întotdeauna Gratuit, iar colega mea, Oana, te va ajuta să-ți alegi mărimea potrivită din prima. Dacă plasezi o comandă singură și nu știi dacă ai ales mărimea potrivită, lasă-ne dimensiunile la Bust talie șold în câmpul de Observații și verific personal dacă este în regulă sau nu.

 

No Comments

Leave a Reply