Jurnal de Sarcina

Cum se simt primele mișcări ale bebelușului în burtică

iulie 25, 2019
primele miscari

Of, Doamne! Dacă s-ar inventa cuvintele potrivite pentru a descrie senzația asta… Dacă aș citi toate cărțile din lume și tot n-aș fi capabilă să explic cum e. O să încerc, deși te avertizez, până când nu le simți, nu ai cum să înțelegi.

În urmă cu câteva ore mi-a povestit cineva cum nu știu care graviduță a pățit „coșmarul” pentru că s-a expus la mare. Coșmarul ăla pe care nicio mamă nu vrea să-l pomenească, adică.
Am fost la mare zilele trecute, cu acordul medicului, desigur și am respectat cu sfințenie tot ce mi-a spus. Costum întreg, protecție, pareo subțire, pălărie, hidratare, umbră.

Trebuie să recunosc că imediat după ce a terminat de povestit, nu m-am putut abține și am întrebat-o pe fiică-mea: „Katarina! Ești bine, fată?”. N-aș fi crezut că o să ajung să-mi doresc să am vărsături doar ca să mă conving că bebelina e bine.

Abia acum înțeleg de ce insista mama să-i vorbesc. A început să miște în scurt timp. Mult și intens. Mișcă și acum, de altfel.

Cum se simt primele mișcări ale bebelușului?

Magic. Pur și simplu e momentul când te simți cea mai importantă ființă de pe pământ. De fapt, e momentul ăla când îți ridici privirea și spui „Mulțumesc” de 1000 de ori și tot simți că nu e suficient. Până la urmă, cine sunt eu să merit asta?

La prima lovitură am încremenit, la a doua am pus mâna, iar la a treia i-am făcut semn lui bărbată-miu să atingă burtica. N-am vorbit de frică. Voiam să simtă și el.
I se luminează fața și, desigur, mă apucă plânsul ăla isteric. Plâns, râs, plâns și iar râs.
– Ce faci, iubire? Așa mică și o înveți deja cum să plângă?
Plâng și mai tare.
– Aș vrea eu! Să ne plângă copchilul numai de fericire? Păi e perfect!

Am 14 săptămâni. Nici mai mult, nici mai puțin

Bebeloii încep să miște încă de la 7-8 săptămâni, însă se spune că începi să-i simți mișcările pe la 16-22 de săptămâni. Se pare că un rol important îl joacă și constituția ta. Dacă ești mai slabă, ai toate șansele să simți mai devreme și mai des mișcările bebelușului decât femeile cu o greutate mai mare.

Nu vei confunda acele atingeri delicate cu gazele sau senzația de foame, te asigur. Aș putea spune că se aude și se simte ca un pește care înoată sau ca niște aripi de fluture. Sau ca niște gâdilituri constante.

Cred că e important să fii relaxată, dacă vrei să-l simți atât de devreme.

Tu cum ai descrie primele mișcări?

Foto: arhivă personală

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply