Din casă

Dacă aș fi mama lui Cătălin, aș înnebuni să am o noră ca Adda

aprilie 21, 2020

M-o pus bunica să mă uit la Asia Express. E la ora aia când fii-mea doarme pe picioare, iar bărbată-miu se tolănește lângă noi. Adevărul e că simțim nevoia să ne uităm la orice altceva, dar nu la știrile cu și despre pandemie.

Dacă aș fi mama lui Cătălin, aș înnebuni. La propriu.

Eu am învățat că iubirea trebuie să fie ceva liniștitor. Că te ridică atunci când ești la pământ. Că îți mai dă nițică putere când nu mai ai. Dar băieții ăștia… Demonstrează orice, numai iubire, nu.

Mă întreb: Oare, Addei i-ar plăcea să-i vorbească băiețelului ei așa o femeie? I-ar plăcea să se poarte o femeie cu el cum se poartă ea cu soțul ei? Sigur, nu e treaba mea. Nu e treaba nimănui, de fapt. Dar atâta vreme cât apari în public cu un asemenea comportament, ar trebui să știi că ești responsabil pentru exemplul pe care îl dai. Mă gândesc imediat la copiii aceia care sunt în relații toxice și se regăsesc în acest cuplu. Nu, nu e normal!

Nu e normal să-i spui soțului și tatălui copilului tău că e „tâmpit” și „bun de nimic”. Doamne iartă-mă! Dar ce ar spune asta despre mine dacă eu m-aș fi măritat cu un tâmpit și un om de nimic? De ce aș vrea să fac un copil cu un asemenea om?

Poate că n-ar trebui să scriu despre asta, dar mă gândesc la copiii care cred că e normal. Că e frumos să ai „dinamită” în cuplu. Nu, nu e frumos. Și nici constructiv. Nu-ți convine? Bine. Pa. Nu mai suntem în vremuri comuniste. Avem dreptul la liniște și la fericire. Au murit oameni pentru asta. Părinți, frați, surori. De ce să nu respectăm ce au făcut pentru noi, ăștia care ne bucurăm de libertate acum?

Dacă aș fi mama lui Cătălin, mi-ar plânge inima în fiecare secundă. Dacă aș fi mama lui Cătălin, n-aș mai fi om. Să știu că al meu copil este jignit și tăvălit pe jos non stop de o femeie care nu-și dă seama că, de fapt, problema este la ea, atunci da. Mi-ar fi rău. La propriu.

Dragă Adda, cânți despre „Unul pentru celălalt în fiecare zi”, dar vezi tu, la televizor nu s-a văzut că și tu ești pentru el. Să te superi ca o fetiță mică și orgolioasă, asta nu înseamnă că ești pentru celălalt. Să-ți strângi jucăriile și să dai din picioare, asta nu înseamnă că ești pentru celălalt.
Dragă Adda, lumea nu aruncă cu vorbele. Nu sunt bârfe, ci indignare. Suntem indignați. Îmi plăcea de tine. Noi, cei care suntem supărați acum, nu suntem dependenți de dramă. Tu, da. Noi, nu. Nouă ne place armonia. Ne place de Speak, de exemplu. Își ridică femeia când are nevoie. Și Ștefania, care este atât de mică, Adda! Și Ștefania face ce nu poate el. Așa se face într-un cuplu solid. Fac eu ce nu poate bărbată-miu și face el ce nu pot eu. Din asta rezultă o fundație pe care n-o mai dărâmă nici Katrina, nici toate uraganele la un loc.

Nu mi-aș înjosi niciodată bărbatul

O femeie nu devine mai bună înjosindu-și bărbatul. O femeie devine mai bună atunci când își ridică bărbatul (Vezi Michelle Obama). Ai auzit-o tu vreodată să vorbească urât despre el? Și ce imagine frumoasă are femeia asta! Și ce frumoși sunt ei!

Dragă Adda, noi suntem indignați. Din acest motiv vorbim. Gândește-te la mama lui. Gândește-te că și tu ești mamă de băiat și că există o karma. Într-o bună zi, ai putea să-ți vezi băiețelul jignit și înjosit de o altă femeie. Ți-ar plăcea?

Dragi mămici, aveți grijă cum vă creșteți copiii! Învățați-i să respecte și să se facă respectați. Bunătatea nu înseamnă întotdeauna toleranță. A fi bun nu înseamnă că trebuie să permiți altora să te jignească. Dragi mămici, învățați-vă copiii să pună punct când ceva nu este în regulă!

Eu ca mamă sunt indignată. Ca soție sunt și mai indignată.

Foto: Asia Express

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply