Parenting

Dragă Nicolae, să nu-ți urăști învățătoarea! Te rog eu mult!

martie 10, 2021

Pe 1 Martie m-am umflat toată, m-am revoltat, m-am supărat și aș fi strigat la învățătoarea lui Nicolae în orice fel. Îmi cer scuze, doamnă! Sunt încă mică și proastă.
Îmi cer scuze că a fost nevoie să fiu trasă de mânecă ca să văd lucrurile diferit și vă mulțumesc pentru binele pe care i l-ați făcut lui Nicolae.

Da, e un bine și vă spun și vouă ce mi s-a spus și mie:

Dacă învățătoarea n-ar fi făcut asta, Nicolae n-ar fi primit șansa să vadă din nou, nici să se opereze. Recunosc că am contribuit cu o sumă de bani pentru el și nu aș fi făcut asta fără ajutorul învățătoarei. Ea a fost cea care m-a împins indirect să donez. Ca mine au fost și alții.
Da, săraca femeie a ieșit șifonată, eu m-am simțit ca o idioată când am conștientizat că datorită ei am ajutat un copil, dar asta e viața, învățăm din greșeli și mergem mai departe. Am căzut pradă efectului de turmă, dar ce bine că mi s-au deschis ochii! Ce bine ar fi dacă am putea deschide ochii înainte să împrăștiem cu atâta ură…

Dragă Nicolae, să nu-ți urăști învățătoarea! Te rog eu mult!

Poate că într-o zi vei citi cuvintele astea. Rămân aici peste ani și ani. Poate că într-o zi, ceea ce a făcut ea va fi motivul reușitelor tale. De fapt, sunt sigură de asta! Sunt oameni care printr-un rău fac bine și, deși uneori poate fi dureros, vei vedea că într-un fel sau altul avem motive să le fim recunoscători. Când vei fi pregătit, desigur.

Știi, cunosc un tip extraordinar! La fel ca și tine, nu a avut bani să cumpere mărțișoare învățătoarei. Acum are un business de mărțișoare, e om bun și lasă bine în urma lui. Are tot ce-și poate dori pentru că a ales să fie recunoscător și să nu poarte ranchiună. Mare lucru e să faci asta! Știi de ce? Pentru că astfel poți urca într-un punct unde nu te mai doboară nimeni și nimic. Cred că într-o bună zi vei fi ca el. OM BUN.

Dragă Nicolae, să fii bun! Nimic nu e întâmplător. Ai văzut câtă lume te iubește, deși nu te cunoaște? A fost nevoie de învățătoarea ta ca noi să reacționăm. Să-i mulțumim pentru asta!

Sunt mamă. Mă revolt imediat când vine vorba de copii, dar ce liniștitor e chiar și pentru mine să conștientizez că fără doamna învățătoare poate Nicolae și-ar fi pierdut vederea definitiv!

Cum să facem noi, oare, să fim mai buni mai repede? Să nu mai greșim atât de des și atât de grav? Sau poate că pur și simplu trebuie să lăsăm viața să-și facă mersul…

Îmi pare rău că am vorbit urât despre această doamnă. Am fost superficială. Îmi pare rău că i-am influențat pe alții să vorbească urât, dar mă bucur că oamenii aceștia au reacționat și l-au ajutat pe Nicolae. Probabil că așa a fost să fie…

Cu drag,

Cosmina Kovacs

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply