Din casă

Iubește-ți corpul. Iubește-te în fiecare zi!

octombrie 13, 2019

Iubește-ți corpul. În fiecare zi, în fiecare secundă. Iubește-te pe tine. Tot așa. În fiecare zi, în fiecare secundă.

Numele meu este Cosmina Kovacs, sunt blogger și viitoare mamă de fetiță și susțin acest mesaj: Iubește-ți corpul! Iubește-te pe tine însăți ca și cum ai fi cel mai prețios cadou pe care ți l-a oferit divinitatea. Pentru că ești!

Vezi tu, înainte de a deveni mamă, am fost femeie. O femeie care nu de puține ori și-a spus „Nu port rochii atât de scurte pentru că nu-mi plac picioarele mele!” sau „Nu port atât de mulat pentru că am șoldurile mari!” sau „Nu vreau decolteu pentru că bustul meu este aproape inexistent!”.
Acum că urmează să fiu mamă de fetiță n-a întârziat să apară întrebarea „Doamne, dar dacă fetița mea va gândi la fel ca mine? Astea nu sunt probleme și nici niște lucruri de care ar trebui să ne pese atât de mult!” Copiii au puterea asta. Să te facă să vezi lucrurile diferit. Dacă nu pentru tine, măcar pentru ei. De aici rezultă cât de puțin ne iubim pe noi înșine, de fapt. Cât de ușor ne lăsăm influențați de superficialitatea revistelor „glam” și cât de greu îi credem pe aceia care ne roagă să ne dăm mai multă importanță!

Și ce exemplu aș fi eu pentru fetița mea, dacă nu încep să mă iubesc chiar din secunda asta?

Îți spun ce i-aș spune și fetiței mele acum:

1. Un om frumos este un om fericit

Sclipirea aceea din ochi te face mai frumoasă, nu rujurile, nu intervențiile chirurgicale, ci zâmbetul acela sincer. Râsul acela zgomotos și cu poftă. Acela te transformă într-o femeie frumoasă. N-ai cum să fii cu adevărat frumoasă fără să fii fericită!

2. Un om frumos este un om bun

Poți avea un chip frumos, dar dacă ți-e sufletul urât, nimic din toate astea nu mai contează! Poate ai întâlnit femei extrem de frumoase la exterior, dar pe care nu le-ai mai plăcut nicio secundă după ce ai realizat cât de rele pot fi! Și atunci, spune-mi, te rog, cât de importantă mai este frumusețea exterioară, dacă la interior e mucegai? Frumusețea chiar vine din interior, iar asta depinde numai de tine.

4. Ești un om mai frumos când întinzi mâna să-l ridici pe cel de jos

Nimic nu se compară mâna aceea întinsă, care îți spune „Hai, scutură-ți genunchii și ridică-te! Poți mai mult și mai bine, iar eu sunt aici pentru tine să te prind în cazul în care cazi.” Și da, pentru persoana pe care ai ridicat-o când a avut nevoie vei fi cel mai frumos om de pe pământ.

5. Ești cea mai frumoasă ființă de pe pământ pentru părinții tăi, pentru copilul tău, pentru omul de lângă tine. Pentru tine însăți de ce n-ai fi?

Nu-mi răspunde mie, dar ține minte întrebarea asta. De fiecare dată când vei avea îndoieli, te rog, adresează-ți această întrebare.

Anul viitor îl încep ținându-mi minunea în brațe. Până atunci, susțin kaya.ro și mă asigur că femeile care îmi citesc cuvintele încep să-și schimbe felul în care se privesc. Nu m-aș fi băgat în acest proiect, însărcinată fiind, dacă nu aș crede atât de mult în schimbare. Nu aș fi acceptat un proiect pe ultima sută de metri fără să am certitudinea că vreau să fac lumea asta mai bună.

KAYA înseamnă puritate, iar puritatea din interior este frumusețe. Așa că draga mea, îmbracă-te pentru  tine, simte-te bine și acordă mai multă atenție ȚIE și nu altora. Nu e o treabă egoistă să faci asta. Fii tu bine ca să faci bine și altora!

Moda ar trebui să fie despre ceea ce vrei tu să fii, nu despre ceea ce spun alții să devii! Așa că, te rog, începând din secunda asta, îndrăznește! Poartă ce vrei tu fără să-ți pese atât de mult de burtică sau de vârsta din buletin.

Sigur, asta nu înseamnă că promovez un stil de viață nesănătos, dar de ce kilogramele în plus ar fi de neacceptat, însă stima de sine scăzută este atât de minimalizată? Trăiește în echilibru și în armonie și nu aștepta să-ți spună cineva ce înseamnă asta pentru că DOAR tu știi răspunsul.

Kaya.ro este primul magazin online cu produse fabricate în România, care și-a propus să facă educație și schimbare în ceea ce privește felul în care arăți! De peste 10 ani scriu articole prin care vreau să schimb mentalitatea românilor, așa că era firesc să spun „Da” unui asemenea proiect.

Cu drag,

Cosmina Kovacs

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply