Parenting

Mama e un ÎNGER!

iulie 14, 2019

Când l-am cunoscut pe bărbată-miu eram fata aia pe care n-o clinteai cu nimic și probabil trebuia să ai ceva extraordinar doar ca să-mi atragi atenția. Nu că mă vedeam eu undeva prea sus, dar văzusem prea multe și îmi intrase în cap ideea că decât să trăiesc în compromis, mai bine singură și liniștită. Ceea ce nu e un lucru chiar atât de rău. E greu să fii atât de picky (riști să fii singur multă vreme), însă în același timp poate fi și calea spre fericire. Fericirea aia pe bune, nu cea închipuită. Sau poate e doar o scuză pentru a-ți da răgaz să afli ce vrei. Adevărul e că nu știu.

Revenind la bărbată-miu, știa că scriu parenting, așa că îmi spune „Mama e psiholog și a lucrat și ea mult timp cu copiii„. Acela a fost momentul. Întotdeauna mi-am închipuit că psihologii au niște puteri magice și reușesc să gestioneze totul perfect în casă. Așa că nu m-am putut abține și l-am întrebat:

– Și cum e? Făceați tot ce spunea ea fără să vă dați seama?
– Mama e un înger, mi-a răspuns el. (Pe un ton cât se poate de serios)

Apoi, desigur, am dezbătut cum ne-a dus capul mai bine, însă îmi flutura o singură idee în minte. Complexul Oedip (dacă ești mamă de băiat trebuie să citești despre asta). Vezi tu, întotdeauna am spus că dacă vrei un bărbat perfect, uită-te la relația pe care o are cu mama lui. Își respectă mama, te va respecta și pe tine. Simplu.

De la discuția asta au mai trecut 6 luni și ne-am căsătorit.

A trecut timpul, însă trebui să recunosc că încă mă bântuie cuvintele astea. Cât de frumos trebuie să fie să spună copilul tău asta despre tine? Și oare câte mame sunt conștiente că există ceva divin în ele? Oare câte mame nu-și doresc să audă asta de la copilul lor?

Hai să-ți spun de ce fiecare mamă este, de fapt, un fel de Dumnezeu pe pământ:

1. Pentru că suntem singurele ființe care pot uita

Noi suntem capabile să uităm într-o secundă că ne-a fost rău, că ne rupem la propriu ca să dăm viață, că nu dormim sau că ne facem griji pentru puiul nostru. Acum, spune-mi tu, ce altă ființă mai are puterea asta? De a uita din iubire? Oare nu Dumnezeu?

2. Mamele iartă orice copilului ei

Oricâte greșeli ar face un copil sau oricât de urât ar vorbi, mama e tot acolo pentru el. Cu aceeași iubire și aceleași brațe deschise. Acum, spune-mi tu, ce altă ființă mai poate face asta? Iubire necondiționată se spune că mai are doar Dumnezeu.

3. Mamele au puterea unui uragan și delicatețea unei flori

Mi se pare incredibil cum numai o mamă poate fi atât de puternică, dar blândă în același timp. Pentru că da, un copil are nevoie și de putere, dar și de blândețe.

4. Mamele sunt singurele ființe care fac atât de multe când par să nu facă nimic

Spală, calcă, gătește, fă curățenie, schimbă pampersul, ia-ți copilul în brațe, culcă-l, vorbește-i, iubește-l, explică-i. Mai explică-i odată și încă o dată. La infinit. Când găsești totul perfect, n-ai cum să nu te întrebi „Oare ce face toată ziua, nu-i așa”? Oare nu spunem asta și despre Dumnezeu?

Simt nevoia de schimbare. De o lume mai bună. De oameni mai buni. De copii crescuți cu mai multă iubire.  Copilul meu îl va întâlni pe al tău într-o bună zi. Și e datoria noastră să-i creștem frumos ca să aibă o viață frumoasă împreună. Așa că, dragi mami, oricine ai fi tu, nu uita cât ești de importantă! Nu uita că ai puterea să schimbi destine și să lași frumos în urma ta.

Cu drag,
Doamna Kovacs

Foto: Mother’s Spirit – Enzou

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply