Parenting

Mamele nu mor niciodată

mai 21, 2020

Am atâția prieteni care au rămas fără mame și să o spun pe aia dreaptă, mi se pune un bolovan în stomac de fiecare dată când aud asta. Sunt mamă și înțeleg. Sunt și copilul mamei mele și înțeleg. E înfiorător, dar…

Mamele nu mor niciodată
Pentru că mâinile ei sunt și mâinile tale. Așa că pupă-ți mâinile când ți-e dor de ea.
Mamele nu mor niciodată
Pentru că bătăile inimii tale sunt și bătăile inimii ei. Așa că dragostea ei față de tine rămâne întotdeauna în sufletul tău.
Mamele nu mor niciodată
Pentru că ochii ei sunt și ochii tăi. Așa că uită-te în oglindă când ți se face dor de ea.
Mamele nu mor niciodată
Pentru că atâta vreme cât ai stat 9 luni în pântecele ei, înseamnă că faceți parte unul din celălalt și nimeni și nimic nu poate schimba asta.

Când va crește fiică-mea îi voi spune în felul următor:

Oriunde te vei afla, indiferent cât de departe vei fi de mine, respectă-te la fel de mult cât mă respecți pe mine.
Oriunde te vei afla, indiferent ce ți se va spune, iubește-te la fel de mult cât mă iubești pe mine sau poate chiar mai mult.
Oriunde te vei afla și orice ți s-ar spune, nu uita că ești importantă și nu doar pentru mine, ci și pentru tatăl tău și restul oamenilor care te iubesc. Să nu permiți nimănui să-ți spună că nu contezi!
Oriunde te vei afla și indiferent cât de greu îți va fi, amintește-ți că ești o luptătoare. Amintește-ți că ai fost cât o celulă și uite ce om mare ai devenit!

Îmi spunea un medic în urmă cu câțiva ani: Atâta vreme cât nu muncești la NASA și nu faci o schimbare dramatică în bine pentru lumea asta, atunci cea mai mare realizare a omului este copilul. Pentru că lași moștenire în urma ta o ființă pe care o poți crește atât de frumos și care poate face atât de mult bine! Ce responsabilitate mai mare decât asta poți avea? Poți salva vieți, poți salva pământul, dar la fel de bine poți fi părintele cuiva care îți va fi recunoscător o viață.

Am reținut asta. Și am reținut că am datoria să-mi învăț copilul ce are de făcut. Într-o bună zi va pleca de lângă mine. Va avea nevoie să știe ce să facă pe drumurile anevoioase. Va avea nevoie să știe cum să-și curețe drumul singură. Poate că nu voi fi acolo să o țin de mână, dar pot și vreau să o învăț să se descurce singură.

Învățați-vă copiii să fie independenți! E pentru binele lor. Învățați-vă copiii ce să facă fără voi! Vor avea nevoie de asta.

Cu drag,
Cosmina Kovacs

 

Foto: Unsplash

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply