Parenting

Nu sunteți unele dintre voi nesimțite, dragi mămici?

iulie 25, 2022

Vineri am plecat la mare. Nu m-am simțit bine deloc zilele astea, iar soțul a hotărât că e cazul să mă abandoneze pe șezlong și să se ocupe el de cea mică. Mi-a prins bine, dar unele dintre voi sunteți foarte nesimțite, dragi mămici!

Fiică-mea e la etapa aceea în care întreabă non-stop „Mami, ce e aia?”. Două lucruri mi-au pus capac de îmi venea să le dau pe mamele astea cu fundul de pământ, nu altceva.

1. Un băiețel la vreo 11-12 ani era dezbrăcat. Complet.

A făcut fiică-mea ochii mari și evident a întrebat „Mami, ce e aia male (mare)?”. N-aș fi vrut să-i explic la 2 ani jumătate care e treaba cu penisul, dar am fost nevoită. Susțin educația sexuală și comunicarea deschisă cu copilul, dar parcă e prea devreme (cel mai probabil pentru mine a fost prea devreme), în plus, sunt atâția băieți care la 11-12 ani își încep viața sexuală, deci nu prea mai au puțulică, ci penis. Înțeleg că fiecare mamă își vede copilul mic, chiar dacă nu mai e, însă copilul meu a fost nevoit să afle deja că există diferențe între băieței și fetițe. Ce i-am spus? Că băiețeii au puțulica diferită și că aceasta crește pe măsură ce cresc și băiețeii. Reacția ei? S-a uitat în chiloței și a spus „Nu-i!”.
Ba da, mami. Ai și tu, doar că e diferită față de cea a băiețeilor. Uite, tati are barbă și eu nu am. Bărbații au corpul diferit față de corpul femeilor. N-am fost nici prea serioasă sau panicată, nici nu am chicotit. I-am spus că e bine să acoperim zonele intime cu un costum de baie și că nu înțeleg de ce mama băiețelului nu a făcut asta, mai ales că astfel ar fi protejat băiețelul de nisipul care îl poate irita. În următoarele două zile mi-a cerut singură costumul de baie înainte să ieșim din camera de hotel.

Nu pot să nu-mi pun întrebarea de ce băiețelul ăla nu a cerut o pereche de slipi? Ar trebui să ai niște noțiuni despre intimitate la vârsta asta. Poate e copilul de ieri care nu a purtat niciodată o pereche de chiloți pe plajă?

De ce sunt PRO SLIP la copii?

  1. Uretra fetițelor/femeilor este mult mai scurtă, deci mai predispusă la infecții urinare. E mai sănătos să porți costum de baie.
  2. Dacă trăim într-o țară liberă și copilul tău poate sta dezbrăcat ține cont că aceeași mentalitate o au și pedofilii. Plaja e raiul pe pământ pentru ei, dar nu te deranjează că un cretin își satisface dorințele bolnave cu copilul tău? Te-ai uitat vreodată la oamenii de pe plajă? I-ai studiat? Sunt toți în regulă? Nu te deranjează că îi ajuți să-și satisfacă nevoile bolnave?
  3. La copiii mici, chiloțelul protejează să nu piardă fecalele prin mare. Nici fiică-mea nu mai poartă pampers și e în perioada aceea când dacă se distrează, uită să ceară la toaletă. Pentru asta există pampers de apă sau mă asigur că la fiecare 2-3 ore se pune pe oliță. Sigur, implică un efort din partea mea.

Cred că unele mame din țara asta au înțeles greșit cum să predai o sexualitate sănătoasă copiilor, așa cum cred că parentingul cu blândețe este aplicat complet eronat. În loc să creștem copii cu bun-simț și empatici, creștem copii isterici fără nicio limită.

2. Al doilea lucru: De ce Dumnezeu vă puneți copiii să se răhățească în mare?

Nu sunteți voi nesimțite, cele care vă lăsați copiii să înoate în propriul rahat? Și iresponsabile? Nu știți voi că fecalele conțin E. Coli și enterococi, bacterii care cauzează infecții serioase ale tractului urinar și digestiv? Nu știți voi că treaba asta poate duce la meningită sau chiar septicemie? De unde să știți? Mai bine stați tolănite pe șezlong decât să folosiți o oliță portabilă, nu? Înțeleg că o toaletă publică este neigienică pentru copilul tău, dar măcar acolo nu îi intră în gură, iar dacă transformăm marea în toaletă publică, ce crezi tu că se întâmplă cu sănătatea noastră?
Voiam să intrăm în mare când Katarina mi-a atras atenția și a arătat cu degetul „Mami, ce e aia?”. Cum să-i explic eu unui copil atât de mic că mai bine lăsăm marea și mergem la piscină pentru că unele mame sunt atât de nesimțite încât nu pot folosi o oliță sau un pisoar portabil pentru copilul lor? Știi că poți pune deasupra un săculeț pe care îl iei și îl arunci la coș, dacă al tău copil nu mai poartă pampers. Și erau coșuri de gunoi multe și goale la îndemână.

Dar în mare e gratis să-ți faci nevoile… Sigur, și enterocolita tot gratis e.

I-am explicat fetiței mele că treaba mică sau mare se face doar la toaletă, dar probabil unul dintre copiii care nu purta chiloței s-a scăpat pe el și că iată cât de important este să purtăm chiloței la plajă. Reacția ei? „Beeah, mami! E scârbos!”. Ne-a luat de mână și ne-am dus la piscina hotelului. În cele 3 zile n-a mai vrut în mare. Mulțumesc, dragă mămică iresponsabilă pentru asta!

Dacă ești mamă și ți-ai pus copilul să-și facă nevoile în mare, revizuiește-ți comportamentul. Data viitoare, promit că stau cu telefonul în mână, deși nu-mi place să fac asta în prezența copilului meu și te fac faimoasă.

Ăștia suntem. Un popor care înoată în propriul rahat și care se supără pe niște declarații ale unui om sub influența substanțelor interzise. Apropo, n-am auzit pe nimeni să spună ceva despre starea în care se afla Buhnici. Ochii mari, rânjetul încleștat și gargara multă nu sunt semne că era spart. N-am auzit pe nimeni să spună ceva de faptul că omul ăsta e tată de fetiță și că îl va vedea și acum și peste câțiva ani în starea aceea. N-am auzit pe nimeni să-și pună întrebarea despre educația pe care a primit-o de își permite să vorbească astfel despre femei.

Obezitate? Da, avem. La nivel mondial, chiar. Educație? Nu, nu avem. Vergeturi? Avem și din alea. Dar bun-simț, duamnelor? Unde e bunul-simț când vă lăsați plozii să se răhățească în mare? Unde e responsabilitatea când voi înșivă faceți asta lângă propriul vostru copil? Nu cred că greșesc dacă spun asta. Copilul face ce face și mă-sa sau taică-su. Mamă sunt și eu și jur că am un XEROX mic după mine. Obezitatea și/sau vergeturile nu sunt adevărata noastră problemă, deși nu sunt de ignorat, dar lipsa de educație te duce în punctul ăla în care poți stârni controverse. Așa cum a făcut-o și Buhnici.

Vrei o țară educată?

Educă-te tu, dragă mămică! Întâi tu și după aceea copilul. Nu-și pune nimeni întrebarea „Cine educă băieții de azi să fie măgarii de mâine?” sau „Cine învață fetițele de azi să fie întreținutele de mâine?”.

Sursă foto: Pixabay

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply