Browsing Category

Parenting

Parenting

Cum să-i vorbești copilului despre părțile corpului sau chiar și despre sexualitate

martie 26, 2021

Mi-a atras atenția comentariul de mai jos. L-am citit, am belit ochii cât ceapa, m-am dus la bărbată-miu și l-am întrebat: „Noi ce am face în situația asta? Că nu e ca și cum e ceva izolat, toți copiii sunt curioși mai devreme sau mai târziu”. Am stat în tăcere câtev a secunde și ne-am uitat unul la altul fără să spunem nimic.

Iată textul unei mămici:

Citește continuarea

Parenting

Ce aș face eu dacă fetița mea mi-ar spune „Mama, îmi plac fetele?”

februarie 4, 2021

Am două tatuaje. Un lotus, florea care se ridică la suprafață din mocirlă și înflorește în cel mai frumos cu putință și încă unul pe mână care îmi amintește tot timpul să nu judec. Le-am făcut în momente diferite din viața mea când am înțeles că oricine poate pleca din cel mai negru loc și că eu nu sunt omul care trebuie să judece. Mai am de lucru, recunosc.

Citește continuarea

Parenting

Nu mai putem crește copiii așa cum am fost noi crescuți

august 13, 2020

De când a devenit tata bunic, parcă îmi amintesc din ce în ce mai des de tataie. Mă uit la fiică-mea și la el și mă văd pe mine cu tataie. Se întâmplă ceva când devii bunic, probabil. Parcă are mai multă răbdare cu ea decât avea cu mine. Parcă are mai mult timp pentru ea decât avea cu mine. Dar un singur lucru rămâne neschimbat: mândria din ochii lui pe care am văzut-o și când eram eu copil și acum, când se uită la fiică-mea.

Citește continuarea