Browsing Category

Parenting

Parenting

Cine învață fetițele de azi să fie întreținutele de mâine?

iulie 25, 2022

De obicei, când plecăm la mare, mergem la Nautic Luxury Club din Năvodari. Pe vremuri, mergeam în Mamaia zona de Nord, dar plaja nu mai e potrivită pentru copii, iar cluburile de acolo nu ne fac viața mai ușoară când ai un copil mic care trebuie să doarmă.
Ne place la Nautic că au și o piscină mică unde o putem lăsa pe Katy să se bălăcească în voie (cu vestă de salvare și tot felul de gonflabile deocamdată) și faptul că găsim înțelegere din partea ospătarilor și ne ajută rapid când i se face foame. Pe lânga asta, există și locuri de joacă unde poate socializa și cu alți copii.

Citește continuarea

Parenting

Nu sunteți unele dintre voi nesimțite, dragi mămici?

iulie 25, 2022

Vineri am plecat la mare. Nu m-am simțit bine deloc zilele astea, iar soțul a hotărât că e cazul să mă abandoneze pe șezlong și să se ocupe el de cea mică. Mi-a prins bine, dar unele dintre voi sunteți foarte nesimțite, dragi mămici!

Fiică-mea e la etapa aceea în care întreabă non-stop „Mami, ce e aia?”. Două lucruri mi-au pus capac de îmi venea să le dau pe mamele astea cu fundul de pământ, nu altceva. Citește continuarea

Parenting

La ce să te aștepți în primul an de grădiniță?

iulie 11, 2022

Katarina merge la o grădiniță Montessori din luna martie. Ne-am vândut casa și ne-am mutat în zona de Nord a Bucureștiului ca să avem de unde alege atât grădinițe, cât și școli. Când am cumpărat prima noastră casă, nu ne-am gândit la grădinițe și școli. N-aveam copilul, deci habar n-aveam că ar trebui să ținem cont și de asta.

Citește continuarea

Parenting

Faptul că ridic tonul la copilul meu uneori, nu mă face o mamă rea

mai 11, 2022

Înainte să rămân însărcinată mi-am promis că nu voi țipa niciodată. Ba chiar aș fi fost în stare să sar la beregada fiecărei mămici care făcea asta. Așa e când ești prost și nu știi cu ce se mănâncă mămicia.
Și pentru că mi-am făcut astfel de promisiuni și îmi imaginam cum o să fiu cea mai ZEN mămică din lume, când m-am văzut nevoită să ridic tonul pentru prima dată la fiică-mea, m-au lovit mustrările de conștiință și gândul că aș fi o mamă rea.

Citește continuarea

Parenting

Urăsc Sărbătorile și haosul care vine odată cu ele

aprilie 25, 2022

De când m-am mutat în București, urăsc Sărbătorile. Se creează prea mult haos, oamenii devin frustrați și nervoși, iar eu simt că mă sufoc și că trebuie să mă ascund undeva în casă.

Citisem un mesaj de la o mămică mai devreme. Soțul ei nu vrea să sărbătorească nicicum și i se pare că îi privează pe cei mici de magia Sărbătorilor. Tocmai ce s-au certat pe subiectul „Cum petrecem de Sărbători?”.

Citește continuarea

Parenting

Când ai un frate sau o soră cu nevoi speciale, îți cam iei adio de la mamă

martie 10, 2022

Nu mai e un secret că soră-mea are nevoi speciale, însă mi-am dat seama că nu am vorbit niciodată despre cum e să cedezi toată atenția părinților. Probabil pentru că nici nu m-am gândit prea mult la asta. Am învățat demult că nevoile ei sunt diferite de ale mele. Am învățat demult că eu pot fi independentă, iar ea va fi dependentă toată viața de mama, de noi.

Citește continuarea