Parenting

Spuneți-le taților că fac o treabă bună!

ianuarie 31, 2020

Îmi spunea cineva cu ani în urmă să nu-mi laud bărbatul. Să nu spun niciodată cât de bun e, că mă face fericită și că e bărbatul perfect. Că e periculos. N-am fost de acord. Nici acum nu sunt.

Dacă ăștia fericiți nu vorbesc, atunci de unde să știe ceilalți că se poate?

Mi-aduc aminte cât de mult voiam să văd oameni fericiți. Aveam nevoie să mă conving că nu visez la căi verzi pe pereți și că există ceea ce îmi doream. Există oameni fericiți. Există familii împlinite. Știu câteva. Numai că atunci când ești fericit îți cam vezi de grădina ta și nu mai simți nevoia să vorbești despre asta.
Și totuși, dacă nimeni nu face asta, de unde să știe copiii aceia că este în regulă s-și dorească idealul? De unde să știe ei că fericirea există și că merită să aștepți omul potrivit?

N-am avut deloc o sarcină ușoară, dar el a fost acolo

Aș spune că nașterea a fost floare la ureche pe lângă sarcină, dar asta e cu totul altă poveste.
N-am fost deloc ușor de suportat, dar el a stat lângă mine. Mi-a amintit de fiecare dată când aveam nevoie că nu sunt singură în toată povestea asta.

O face și acum. El a fost primul care a îndrăznit să spele fata, el a schimbat primul scutec, el îi curăță bontul. Tot el mă trimite să-mi fac un duș liniștită sau să-mi beau cafeaua în tihnă. Tot el a fost cel care mi-a spus la naștere „Hai că poți! Sunt mândru de tine!”. În tot timpul ăsta mă mai uit la ei și sunt mândră de mine. De mine, da! Pentru că am ținut la mofturile mele și n-am ascultat de nimeni. N-am ascultat când mi se spunea că n-o să găsesc niciodată bărbatul pe care mi-l doresc, n-am ascultat când mi se spunea că “sunt prea bătrână” și n-am ascultat nici când mi se spunea că sunt toți la fel. Așa că da, sunt mândră de mine și de alegerile mele!

Și sunt mândră și de el! Sunt mândră pentru că face o treabă bună, că are instincte de parcă i-ar fi mamă, că împinge căruciorul cu atâta bucurie! Sunt mândră și când o ține în brațe și îi zâmbește tâmp.

Spuneți-le taților că fac o treabă bună! Nu doar noi avem nevoie de asta…

Foto: Arhivă personală

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply