Parenting

Toate mamele au cel mai frumos copil din lume

mai 26, 2020

De câte ori mi-a zis mama că sunt cel mai frumos copil din lume! De câte ori îmi spun că am cel mai frumos copil din lume și, Doamne, de câte ori am auzit alte mame spunând același lucru despre copiii lor!

Oare de ce? De ce toate mamele spun că au cel mai frumos copil din lume?

Cred că frumusețea este relativă. Nu e totul despre ochi albaștri, negri, păr lung sau nas mic.

Frumusețea copiilor e despre inocență, despre bucuria lor, despre încrederea deplină pe care o au în noi, despre zâmbetul acela atât de sincer, despre mânuțele lor mici pe care le pun în jurul gâtului nostru. Frumusețea copiilor este despre curiozitatea lor, despre iubirea necondiționată pe care ne-o oferă. Frumusețea copiilor e despre cum am uitat noi să fim. De aia spunem că avem cei mai frumoși copii din lume!

Mă uit la fiică-mea și mi se pare că are cel mai frumos zâmbet! Câte mame nu cred asta despre copilul lor?
Mă uit la fiică-mea și mi se pare că are cei mai frumoși ochi! Câte mame nu spun asta despre copilul lor?
Mă uit la fiică-mea și mi se pare că are cel mai pupabil năsuc din lume! Câte mame nu gândesc la fel despre copilul lor?
Mă uit la piciorușele ei pufoase și mi se par perfecte! Câte mame s-au gândit la asta, oare?
Mă uit la mânuțele ei atât de mici și mă minunez câtă forță poate avea! Câte mame nu sunt impresionate de asta, oare?

Copiii au o frumusețe pe care noi am pierdut-o! Și tot copiii ne pot face să ne regăsim într-un fel în care uitasem că putem fi. Câtă răbdare și câtă forță îmi dă copilul! Da, somnul a dispărut, cearcănele sunt tot mai adânci, nici pielea nu mai e atât de fermă, dar câtă iubire a putut să crească în mine și cât de frumoasă și norocoasă mă simt datorită ei!

Da, toate mamele au cel mai frumos copil din lume! Și e firesc să fie așa… Dacă am fi toate la fel! Dacă ne-am crește toate copiii fără teama că-i răsfățăm, dacă le-am spune cât de mult îi iubim și că vrem să le fie bine, dacă i-am învăța că pot să reușească orice atâta vreme cât își doresc asta, dacă i-am învăța să se respecte respectându-i pe alții, dacă i-am învăța să spună și să accepte adevărul oricât de dureros ar putea fi, atunci am lăsaîn urma noastră o generație mai bună decât suntem noi. Dar ca să facem asta, avem nevoie să ne schimbăm noi.

Copiii au nevoie de noi, însă și noi la rândul nostru avem nevoie de ei. Să ne reamintească care este adevărata frumusețe. Să ne reamintească că nu trebuie să-l dezamăgim pe cel care are încredere în noi. Să ne reamintească cum e să râzi cu poftă!

Am cel mai frumos copil din lume! #KatarinaMea Punct.

Cu drag,
Cosmina Kovacs

Foto: Arhivă Personală

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply