Parenting

Vandici nu știe ce înseamnă bărbat șmecher

aprilie 29, 2022

Nu. Nu o asculta pe duamna. Dacă ești copchilă și ai senzația că Vandici are dreptate, mai gândește-te puțin.

Există bărbați mișto și „șmecheri” care nu pleacă nicăieri și există femei care au astfel de bărbați

Când i-am văzut interviul, m-am revoltat. Mi-am spus că sunt prea multe fete care ar putea să o creadă, apoi mi-am amintit că fetele astea au o mamă și cu siguranță învață că se poate și altfel. Sau măcar ar putea pune sub semnul întrebării balivernele pe care le-a scos pe guriță.
M-am revoltat pentru că a fi persoană publică implică o responsabilitate și față de ceilalți. S-ar putea ca oamenii care te urmăresc să creadă că doar așa se poate. Nu, Ilinca. Nu-i așa.

Niciodată n-am fost preșul nimănui

Pentru mine bărbat șmecher e ăla care mi se pare mie cel mai frumos. Bărbat șmecher e ăla care îmi ia copchilul din brațe și mă trimite să mă bucur de o baie sau să-mi fac manichiura.
Pentru mine, bărbat șmecher e ăla care reușește să mă calmeze când copilul e bolnav și să-mi dea încredere că va fi bine.
Pentru mine, bărbat șmecher e cel care împinge căruciorul și-mi învață fetița să meargă pe bicicletă. Șmecher e și când o șterge de caca la fund. Șmecher a fost și după ce am născut și îmi tremurau mâinile de frică să nu stric copilul. Când i-a făcut prima baie și îi curăța buricul, tot șmecher a fost. La fel și atunci când avea colici și o ținea toată noaptea pe pieptul lui ca să pot dormi și eu.

Pentru mine, bărbatul este șmecher și cu bani și fără bani, important e să aibă bunăvoința să facă lucruri. Să-i pese, Ilinco! Ca dacă îi pasă, face, dacă nu, pleacă și vine când vrea el. Dacă o mai vrea.
Pentru mine bărbat șmecher e ăla care se duce să cumpere pampers sau care pregătește cina pentru nevastă-sa și fiică-sa. Șmecher e și când ne duce la munte să ne învețe pe amândouă să ne dăm cu placa și refuză să urce pe pârtie singur ca să se distreze.

Nu m-am măritat cu un bărbat cu bani, dar a făcut și face bani și am fost lângă el și atunci și acum, Ilinco. La bine și la greu. Ai auzit despre asta, oare?

Am prieteni bărbați care au dat faliment în ultimii 2 ani. Milionari. O mișcare greșită și au pierdut tot. Ce vei face tu, Ilinco, dacă bărbatul tău șmecher dă faliment? I-ai ierta orice? Și dacă tot îi ierți orice, nu se bate cap în cap că tu nu poți sta cu un sărac? Ce să-ți placă la el, nu? Parcă așa spuneai.

Mda. Mă simt călcată pe coadă. Și nu, nu mă simt inferioară acestei femei în niciun fel. Nu-mi doresc nimic din tot ce are ea. Mi s-au deschis ușile, le-am închis de bună voie și nesilită de nimeni. Faima poate fi copleșitoare.

Mă simt călcată pe coadă pentru că este mamă de baiat, iar băiatul ei ar putea să o întâlnească pe fiică-mea într-o bună zi.
Bărbatul meu șmecher mi-a spus „Calmează-te, femeie! Tu ai senzația că noi o să facem din K. o femeie atât de proastă încât să stea cu un bădăran?”.

Am încredere în noi și am încredere în bărbatul meu și tatăl ei. Știu că va avea un exemplu bun și că îi va căuta imaginea, dar Ilinco, dragă, cum vei reacționa tu când copilul tău nu va fi iubit pentru că nu are mașina X și casa Y? Cum te vei simți tu când copilul tău va fi respins de una ca tine pentru că nu are suficient?

Ești om de presă, femeie! Știi câte persoane publice cu miliarde în cont au fost săraci lipiți pământului și au reușit să facă ceva în viața asta datorită unei femei potrivite? Ăsta e rolul nostru. Să le stăm alături și să le șoptim că sunt capabili. Facem asta și bărbații noștri înfloresc. Mă rog, conturile lor se înmulțesc în zerouri.

Dănuța și Ilinca nu sunt femei de urmărit sau pe care să le lași să te influențeze în vreun fel. Să spui despre un bărbat că-i scade șmecheria dacă șterge copilul de caca la fund sau dacă împinge căruciorul, asta înseamnă că n-ai înțeles nimic despre viață. Un copil are nevoie atât de mamă, cât și de tată. În egală măsură. Sigur, dacă tatăl tău lipsește din viața ta, e posibil să te minți singură și să crezi că așa e normal. Probabil te face să te simți mai bine.

Respingerea doare. 

Atât am avut de spus. Mă întorc la bărbatul meu șmecher căruia nu-i este jenă să îmi spună atât mie, cât și lu’ fiică-mea că ne iubește, căruia nu-i este scârbă să șteargă un funduleț de caca sau să-i curețe mucii copilului lui.

N-am nimic cu Vandici. Îmi plăcea de ea cândva. Știu cât a muncit, dar asta nu-i dă dreptul să învețe adolescentele și nu numai că este în regulă să fii preșul unui bărbat. Nu, nu este în regulă. Este în regulă să respecți și să fii respectat. Este în regulă să iubești și să fii iubit. Este în regulă să-l lași pe celălalt să te ridice și să-l ridici când are nevoie. Este în regulă ca bărbatul să împingă căruciorul și să șteargă copilul la fund, ba chiar aș spune că bărbatul meu e cel mai sexy când face asta. Și frumos, și cu bani, și atent cu fetița noastră? Ce pot să-mi doresc mai mult de atât, Ilinca, dragă? Să mai repet că nu a plecat niciodată de acasă fără noi în afară de momentele când se duce să cumpere pampers?

P.S. Tot ce a demonstrat Ilinca în podcastul de mai sus este SCÂRBA față de săraci. Probabil că nu știe că toate neamurile ei au trăit în sărăcie până de curând. La fel ca neamurile mele sau ale tale. La fel ca mulți dintre noi, de altfel. N-a trecut multă vreme de la foamete și război, săraci am fost cu toții. Poate vom mai fi. No, fată dragă, sărăcia te învață să fii supraviețuitor. Sărăcia îți dă putere să faci ceva pentru că nu-ți mai este frică. Cum poți să fii mai sărac decât ai fost? Sărăcia e o lecție de viață, Ilinco. Și da, înțeleg că ți-e frică de sărăcie și ai dezvoltat sentimentul acesta de superioritate. Te poate face să te simți mai bine pentru scurt timp, dar nu e sănătos.

Foto credit: screenshot via DAMIAN DRĂGHICI / YOUTUBE ȘI KANAL D ROMÂNIA / YOUTUBE

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply